Danie liofilizowane wysokiej jakości
Wybrany produkt jest NIEDOSTĘPNY
Jeśli chcesz otrzymać powiadomienie, gdy tylko produkt pojawi się w sklepie, zostaw swój adres e-mail.
- Darmowa wysyłka od 359 zł
- Zwrot w 30 dni
- Eko paczka
Farfalle to nic innego jak słynne, makaronowe kokardki zatopione tym razem w kremowym sosie szpinakowo – serowym. Doskonała propozycja dla wegetarian, która od pierwszego kęsa na stałe zagości w ich wyprawowej kuchni. To najwyższej jakości danie liofilizowane marki LYO FOOD gwarantuje dopasowany do aktywnych działań poziom kaloryczności, odpowiedni bilans składników odżywczych oraz pożądane walory smakowe. Jest przy tym niezwykle proste i szybkie do przygotowania – wystarczy zalać je gorącą wodą i już po kilku chwilach delektować się ciepłym posiłkiem.
Zalety liofilizatów LYOFood
- przygotowane z naturalnych składników
- bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku
- doskonałe walory smakowe – zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z plantacji LYO
- estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
- fantastyczna wartość odżywcza i kaloryczność dostosowana do zapotrzebowania outdoorowo aktywnych osób
- niska waga i kompaktowe opakowanie, nie zajmujące wiele miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
- długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, 98% usunięcie wody eliminujące rozwój bakterii, grzybów i pleśni oraz opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
- wysoki standard bezpieczeństwa
- poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji
- Wartość energetyczna 534 kcal
- Porcja pojedyncza powiększona
- Uczulenia bez jajek, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
- Alergeny gluten, laktoza
- Waga netto: 126gpo uwodnieniu: 500g
Sposób przygotowania: Otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.
Składniki: szpinak 42%, makaron (semolina z pszenicy), cebula, śmietana, ser Gorgonzola 2%, migdały, sól, czosnek, masło
Danie zawiera gluten i laktozę
Wartości odżywcze | na 100 g | na porcję 126 g (500 g po uwodnieniu) |
---|---|---|
Tłuszcze: | 14,40 g | 18,14 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,60 g | 10,84 g |
Węglowodany: | 53,80 g | 67,79 g |
- w tym cukry | 8,30 g | 10,46 g |
Białko: | 15,90 g | 20,03 g |
Błonnik: | 7,80 g | 9,83 g |
Sól: | 1,57 g | 1,98 g |
Wartość energetyczna | 1780 kJ/424 kcal | 2243 kJ/534 kcal |
Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.