Pyszne, liofilizowane danie, które przyrządził Sean Villanueva O’Driscoll.
Cena katalogowa produktu uległa obniżeniu w związku z wejściem w życie tzw. tarczy antyinflacyjnej i wprowadzeniem 0% VAT na ten produkt
Wybrany produkt jest NIEDOSTĘPNY
Jeśli chcesz otrzymać powiadomienie, gdy tylko produkt pojawi się w sklepie, zostaw swój adres e-mail.
- Darmowa wysyłka od 359 zł
- Zwrot w 30 dni
- Eko paczka
Z nieustraszoną pasją wspina się na wielkie ściany, gra na irlandzkim flecie, a teraz gotuje także dla Ciebie. Zielone curry z pokrzywą to liofilizowane danie, z kuchni znanego belgijskiego wspinacza. To pierwsza z dań w menu projektu LET’S COOK SOMETHING UP TOGETHER, w którym Lyo Food tworzy żywność według przepisów swoich ambasadorów. Sean Villanueva O’Driscoll upichcił Ci wegetariański i bezglutenowy posiłek, który zaskakuje niebanalnym smakiem. Ten zbilansowany posiłek składa się z ryżu i warzyw, do których mistrz bigwallowej wspinaczki dorzucił mleczko kokosowe, sok z limonki, zielone curry na bazie chilli, kolendrę, trawę cytrynową i – najważniejszą roślinkę – czyli uwielbianą przez Seana pokrzywę. Tylko nie mów, że nie cieknie Ci ślinka, że wcale nie chcesz spróbować jak smakuje to danie z naturalnych składników.
Zalety liofilizatów LYOFood:
- przygotowane z naturalnych składników - bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku
- doskonałe walory smakowe – zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z plantacji LYO
- estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
- fantastyczna wartość odżywcza i kaloryczność dostosowana do zapotrzebowania outdoorowo aktywnych osób
- niska waga i kompaktowe opakowanie, nie zajmujące wiele miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
- długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, 98% usunięcie wody eliminujące rozwój bakterii, grzybów i pleśni oraz opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
- wysoki standard bezpieczeństwa - poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji
- Wartość energetyczna 530 kcal
- Porcja pojedyncza
- Uczulenia bez glutenu, bez laktozy, bez jajek, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
- Waga netto: 110 gpo uwodnieniu: 500 g
Sposób przygotowania: otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.
Składniki: 30% ryż, mleko kokosowe, dynia, groszek cukrowy, cukinia, marchew, brokuły, fasolka szparagowa, 1% zielona papryczka chilli, 1% pokrzywa, liście kolendry, 1% trawa cytrynowa, przyprawy, sok z limonki, oliwa z oliwek, sól
Wartości odżywcze | w 100g | w porcji 110 g (500 g po uwodnieniu) |
---|---|---|
Tłuszcze | 24,60 g | 27,06 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,13 g | 23,24 g |
Węglowodany | 51,20 g | 56,32 g |
- w tym cukry | 11,80 g | 12,98 g |
Białko | 10,10 g | 11,11 g |
Błonnik | 7,80 g | 8,58 g |
Sól | 1,47 g | 1,62 g |
Kalorie | 2015 kJ/482 kcal | 2216 kJ/530 kcal |
Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.