
Bardzo pożywne śniadanie. Idealne na początek dnia, w którym czeka Cię wysiłek.
Cena katalogowa produktu uległa obniżeniu w związku z wejściem w życie tzw. tarczy antyinflacyjnej i wprowadzeniem 0% VAT na ten produkt
- Darmowa wysyłka od 299 zł
- Darmowy zwrot w 100 dni
Bardzo możliwe, że taka jajecznica jeszcze nigdy nie nasyciła twojego brzuszka i nie zadowoliła kubków smakowych. Jeśli nie boisz się eksperymentów w kuchni spróbuj, jajecznicy przyrządzonej w całkiem nowy sposób.
Jajecznica jako poranny posiłek znana jest od wieków. Jajka pozwalają rozpocząć dzień z pełnią energii. Jeśli jeszcze są to jeszcze jajka wzbogacone o czerwoną fasolę, kozi ser i kukurydzę, to paliwo na górską akcje masz zapewnione! Danie liofilizowane LYOFood to bezglutenowe i wegetariańskie jedzenie, które przygotowane jest tylko z naturalnych składników. Po przyrządzeniu potrawy pozbawiono ją wody. Dzięki temu produkt jest lekki, łatwo go spakować i ma długi termin przydatności do spożycia. Zaletą liofilizatów jest również łatwość ich przyrządzania. Wystarczy kilka minut i odpowiednia ilość wody, którą wlewa się do torebki.
Zalety liofilizatów LYOFood:
- wegetariański posiłek z naturalnych składników
- przygotowane z naturalnych składników - bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku
- doskonałe walory smakowe – zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z plantacji LYO
- estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
- fantastyczna wartość odżywcza i kaloryczność dostosowana do zapotrzebowania outdoorowo aktywnych osób
- niska waga i kompaktowe opakowanie, nie zajmujące wiele miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
- długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, 98% usunięcie wody eliminujące rozwój bakterii, grzybów i pleśni oraz opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
- wysoki standard bezpieczeństwa - poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji
- Wartość energetyczna 1446 kJ/347 kcal
- Porcja pojedyncza
- Uczulenia bez glutenu, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
- Alergeny laktoza, jaja
- Waga netto: 75 gpo uwodnieniu: 270 g
- Ilość potrzebnej wody 180 ml




Sposób przygotowania: otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.
Skład: 44% masa jajowa (jaja, kwas cytrynowy), 14% papryka czerwona, 13% cebula, 12% fasola czerwona, kukurydza, ser (mleko owcze, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, liście kolendry, papryczka chili, sól, czosnek
Danie zawiera laktozę i jaja.
Wartości odżywcze | w 100 g | w porcji 75 g (270 g po uwodnieniu) |
---|---|---|
Tłuszcz | 21,60 g | 16,20 g |
- w tym kwasy tłuszczowe | 8,50 g | 6,38 g |
Węglowodany | 30,00 g | 22,50 g |
- w tym cukry | 9,50 g |
7,13 g |
Białko | 32,9 g | 24,68 g |
Błonnik | 7,50 g | 5,63 g |
Sól | 2,35 g | 7,76 g |
Kalorie | 1928 kJ/462 kcal | 1446 kJ/347 kcal |
Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.