Liofilizowane tradycyjne danie kuchni szwabskiej.
- Darmowa wysyłka od 359 zł
- Zwrot w 30 dni
- Eko paczka
Danie (681) Makaron z serem i samo żoną cebulką PS1000+ to pełnowartościowy, pożywny posiłek, który łatwo można zabrać ze sobą do plecaka. Dzięki liofilizowanej postaci jest lekkie i pakowne, a proces jego przygotowania sprawia, że zachowuje swoje wartości odżywcze.
Makaron z serem i smażoną cebulką jest tradycyjnym daniem kuchni szwabskiej. Jest ono bardzo pożywne, a jednocześnie smaczne. Do jego przyrządzenia użyto dwóch rodzajów sera, Goudy i Edamu. Ser nadaje mu kremową konsystencję, zaś smażona cebulka podkręca smak. Całość idealnie sprawdzi się na regenerujący posiłek po wielogodzinnym marszu.
Danie ma postać liofilizatu i waży około 200 g. Zmieści się nawet w kieszeni plecaka. Po uwodnieniu 410 ml wody otrzymujemy z niego aż 620 g pysznego posiłku. Przygotowanie trwa około 15 min łącznie z zagotowaniem wody i nie potrzeba do niego nic więcej poza łyżką. Potrawę można przygotować bezpośrednio w nieprzemakalnej torebce. Jest gotowa po 10 min od zalania wodą. Dla większej wygody na opakowaniu umieszczono miarkę pozwalającą kontrolować ilość wlewanej wody.
Skład: makaron 50% (semolina, jajk sól), smażona cebula 16%, ser Gouda 6,5%, ser Edamski 6,5%. Sos serowy 6,5%, śmietana w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mieszanka przypraw, pieprz, sól
Sposób przygotowania: zalać 410 ml wrzącej wody, do wysokości 10 cm na miarce, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 10 min.
-
tradycyjne danie kuchni szwabskiej
-
kremowa konsystencja
-
bardzo pożywne i kaloryczne
-
idealne na posiłek po dniu na szlaku
-
niska waga i niewielka objętość przed uwodnieniem
-
przygotowanie w mniej niż 15 min
-
możliwość przygotowania w torebce
-
łatwa w przygotowaniu za pomocą jedynie łyżki
-
miarka na opakowaniu pozwalająca kontrolować ilość wlewanej wody
- Wartość energetyczna 419 kcal (na 100 g)
- Porcja Pojedyncza
- Alergeny gluten, laktoza, jaja, seler
- Waga 210 g
po dolaniu wody 620 g - Ilość potrzebnej wody 410 ml
Składniki: makaron 50% (semolina z pszenicy durum, jajko, sól), cebula smażona 16% (zawiera gluten), Gouda 6,5% (zawiera mleko), Edam 6,5% (zawiera mleko), sos serowy 6,5% (zawiera mleko), śmietana w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mieszanka przypraw (zawiera seler), pieprz, sól.
Przyrządzanie: Wlać wrzącą wodę do wysokości 10 cm na skali (410 ml) bezpośrednio do torebki i dobrze wymieszać. Zamknąć torebkę i odstawić na 10 min.
Alergeny: gluten, jajko, mleko, seler
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
kJ/kcal |
2002 / 479 |
Tłuszcz | 23,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11,7 g |
Węglowodany | 51,5 g |
w tym cukry | 3,3 g |
Błonnik | 1,4 g |
Białko | 14,2 g |
Sól | 2,3 g |
Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.