DANIE (681) MAKARON Z SEREM I SMAŻONĄ CEBULKĄ PS1000+

Ocena:
0% of 100
Cena 55,24 zł Cena 62,99 zł
W magazynie
sku
0005428200000035
62.99 zł cena katalogowa -12%
47.44 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Liofilizowane tradycyjne danie kuchni szwabskiej.

Więcej
Kup do godziny 14:00, a paczkę wyślemy jeszcze dziś.
  • Darmowa wysyłka od 359 zł
  • Zwrot w 30 dni
  • Eko paczka
Dostępność w sklepach:
Jeśli widzisz dostępność towaru w danym sklepie i składasz zamówienie z odbiorem osobistym, nie oznacza to, że zakupy można odebrać od razu. Zamówienia z odbiorem osobistym realizujemy z magazynu głównego w ciągu 1 dnia roboczego. O możliwości odbioru zakupów poinformujemy Cię mailowo.

Danie (681) Makaron z serem i samo żoną cebulką PS1000+ to pełnowartościowy, pożywny posiłek, który łatwo można zabrać ze sobą do plecaka. Dzięki liofilizowanej postaci jest lekkie i pakowne, a proces jego przygotowania sprawia, że zachowuje swoje wartości odżywcze.

Makaron z serem i smażoną cebulką jest tradycyjnym daniem kuchni szwabskiej. Jest ono bardzo pożywne, a jednocześnie smaczne. Do jego przyrządzenia użyto dwóch rodzajów sera, Goudy i Edamu. Ser nadaje mu kremową konsystencję, zaś smażona cebulka podkręca smak. Całość idealnie sprawdzi się na regenerujący posiłek po wielogodzinnym marszu.

Danie ma postać liofilizatu i waży około 200 g. Zmieści się nawet w kieszeni plecaka. Po uwodnieniu 410 ml wody otrzymujemy z niego aż 620 g pysznego posiłku. Przygotowanie trwa około 15 min łącznie z zagotowaniem wody i nie potrzeba do niego nic więcej poza łyżką. Potrawę można przygotować bezpośrednio w nieprzemakalnej torebce. Jest gotowa po 10 min od zalania wodą. Dla większej wygody na opakowaniu umieszczono miarkę pozwalającą kontrolować ilość wlewanej wody.

Skład: makaron 50% (semolina, jajk sól), smażona cebula 16%, ser Gouda 6,5%, ser Edamski 6,5%. Sos serowy 6,5%, śmietana w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mieszanka przypraw, pieprz, sól

Sposób przygotowania: zalać 410 ml wrzącej wody, do wysokości 10 cm na miarce, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 10 min.

Cechy produktu
  • tradycyjne danie kuchni szwabskiej

  • kremowa konsystencja

  • bardzo pożywne i kaloryczne

  • idealne na posiłek po dniu na szlaku

  • niska waga i niewielka objętość przed uwodnieniem

  • przygotowanie w mniej niż 15 min

  • możliwość przygotowania w torebce

  • łatwa w przygotowaniu za pomocą jedynie łyżki

  • miarka na opakowaniu pozwalająca kontrolować ilość wlewanej wody

Specyfikacja
  • Wartość energetyczna 419 kcal (na 100 g)
  • Porcja pojedyncza
  • Alergeny gluten, laktoza, jaja, seler
  • Waga 210 g
    po dolaniu wody 620 g
  • Ilość potrzebnej wody 410 ml
NISKA WAGANISKA WAGA
ZNACZNIK POZIOMU WODYZNACZNIK POZIOMU WODY

Składniki: makaron 50% (semolina z pszenicy durum, jajko, sól), cebula smażona 16% (zawiera gluten), Gouda 6,5% (zawiera mleko), Edam 6,5% (zawiera mleko), sos serowy 6,5% (zawiera mleko), śmietana w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mieszanka przypraw (zawiera seler), pieprz, sól.

Przyrządzanie: Wlać wrzącą wodę do wysokości 10 cm na skali (410 ml) bezpośrednio do torebki i dobrze wymieszać. Zamknąć torebkę i odstawić na 10 min. 

Alergeny: gluten, jajko, mleko, seler

Wartości odżywcze w 100 g
kJ/kcal

2002 / 479

Tłuszcz 23,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11,7 g
Węglowodany 51,5 g
w tym cukry 3,3 g
Błonnik 1,4 g
Białko 14,2 g
Sól 2,3 g

Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.

Napisz własną recenzję
Dodaj opinię dla produktu:DANIE (681) MAKARON Z SEREM I SMAŻONĄ CEBULKĄ PS1000+
Twoja ocena