DANIE (214) FARFALLE ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ 94G

Ocena:
0% of 100
Cena 29,99 zł
W magazynie
sku
0009851500000035

Włoskie danie makaron farfalle z kremowym sosie ze szpinaku i gorgonzoli

Więcej
Kup do godziny 14:00, a paczkę wyślemy jeszcze dziś.
  • Darmowa wysyłka od 359 zł
  • Zwrot w 30 dni
  • Eko paczka
Zapłać za 30 dni Więcej
Dostępność w sklepach:
Jeśli widzisz dostępność towaru w danym sklepie i składasz zamówienie z odbiorem osobistym, nie oznacza to, że zakupy można odebrać od razu. Zamówienia z odbiorem osobistym realizujemy z magazynu głównego w ciągu 1 dnia roboczego. O możliwości odbioru zakupów poinformujemy Cię mailowo.

Danie (214) Farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą 94 g to pyszne, wegetariańskie danie pochodzące z kuchni włoskiej w łatwej i szybkiej w przygotowaniu postaci liofilizatu. Sycąca potrawa na bazie makaronu, z kremowym sosem z gorgonzoli i szpinaku to idealny obiad po całym dniu na szlaku, rowerowej wyprawie i w podróży.

Potrawa nie zawiera w składzie mięsa. Bazuje na makaronie kokardki, który uzupełnia pyszny, sycący sos z sera gorgonzola i szpinaku. Jest to standardowa porcja, która po nawodnieniu waży 370 g. Liofil jest lekki i pakowny i można go łatwo umieścić w plecaku. Przygotowanie posiłku trwa około 10 min. Wystarczy zagotować wodę i zalać nią zawartość torebki, a następnie wymieszać. Po odczekaniu wskazanego czasu danie jest gotowe do spożycia. Polska marka Lyofoood używa do produkcji swoich posiłków jedynie naturalnych składników. Nie zawierają one konserwantów i sztucznych wzmacniaczy smaku, a produkcja odbywa się w całości w Polsce.

NISKA WAGANISKA WAGA
POLSKA MARKAPOLSKA MARKA
DANIE WEGETARIAŃSKIEDANIE WEGETARIAŃSKIE
Cechy produktu
  • wegetariańskie danie obiadowe oparte na przepisach kuchni włoskiej
  • makaron farfalle (kokardki) z kremowym sosem ze szpinaku i gorgonzoli
  • danie liofilizowane – lekkie i proste w przygotowaniu
  • linia Expedition– niska waga i płaska torebka mieszcząca się nawet w kieszeni plecaka
  • porcja standardowa po nawodnieniu waży 370 g
  • zbilansowany, pełnowartościowy posiłek o wysokiej zawartości węglowodanów
  • doskonałe uzupełnienie ubytku energetycznego po całym dniu na szlaku
  • wyprodukowane z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów
  • starannie dobrana receptura i gotowanie przed liofilizacją
  • szybkie przygotowanie – zabiera mniej niż 10 min
  • łatwe w przyrządzeniu – konieczna jedynie gorąca woda i łyżka
  • wyprodukowane w Polsce
Specyfikacja
  • Porcja Pojedyncza
  • Alergeny gluten, laktoza
  • Waga (g) 94
  • Ilość potrzebnej wody 276 ml

Waga: 94 g; po nawodnieniu: 370 g

Skład: makaron (semolina z pszenicy) 41%, szpinak 28%, cebula, śmietana, ser gorgonzola (ChNP) 5%, migdały 2%, masło, bulion roślinny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty z naturalnych ekstraktów roślinnych i przypraw), sól, czosnek

Alergeny: gluten, laktoza

Sposób przygotowania: Otworzyć torebkę i wyjąć pochłaniacz powietrza. Dodać 276 ml gorącej wody do linii pomocniczej 2. Dokładnie wymieszać, zamknąć i odstawić na 9 min. Po otwarciu ponownie zamieszać.

Wartości odżywcze

W 100 g

W porcji

Wartość energetyczna

440 kcal/1845 kJ

413 kcal/1734 kJ

Tłuszcz

16 g

15 g

W tym nasycone kwasy tłuszczowe

7,9 g

7,4 g

Węglowodany

52 g

49 g

W tym cukry

5,5 g

5,2 g

Błonnik

8,3 g

7,8 g

Białko

18 g

17 g

Sól

1,7 g

1,6 g

 

Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.

Napisz własną recenzję
Dodaj opinię dla produktu:DANIE (214) FARFALLE ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ 94G
Twoja ocena