Włoskie danie makaron farfalle z kremowym sosie ze szpinaku i gorgonzoli
- Darmowa wysyłka od 359 zł
- Zwrot w 30 dni
- Eko paczka
Danie (214) Farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą 94 g to pyszne, wegetariańskie danie pochodzące z kuchni włoskiej w łatwej i szybkiej w przygotowaniu postaci liofilizatu. Sycąca potrawa na bazie makaronu, z kremowym sosem z gorgonzoli i szpinaku to idealny obiad po całym dniu na szlaku, rowerowej wyprawie i w podróży.
Potrawa nie zawiera w składzie mięsa. Bazuje na makaronie kokardki, który uzupełnia pyszny, sycący sos z sera gorgonzola i szpinaku. Jest to standardowa porcja, która po nawodnieniu waży 370 g. Liofil jest lekki i pakowny i można go łatwo umieścić w plecaku. Przygotowanie posiłku trwa około 10 min. Wystarczy zagotować wodę i zalać nią zawartość torebki, a następnie wymieszać. Po odczekaniu wskazanego czasu danie jest gotowe do spożycia. Polska marka Lyofoood używa do produkcji swoich posiłków jedynie naturalnych składników. Nie zawierają one konserwantów i sztucznych wzmacniaczy smaku, a produkcja odbywa się w całości w Polsce.
- wegetariańskie danie obiadowe oparte na przepisach kuchni włoskiej
- makaron farfalle (kokardki) z kremowym sosem ze szpinaku i gorgonzoli
- danie liofilizowane – lekkie i proste w przygotowaniu
- linia Expedition– niska waga i płaska torebka mieszcząca się nawet w kieszeni plecaka
- porcja standardowa po nawodnieniu waży 370 g
- zbilansowany, pełnowartościowy posiłek o wysokiej zawartości węglowodanów
- doskonałe uzupełnienie ubytku energetycznego po całym dniu na szlaku
- wyprodukowane z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów
- starannie dobrana receptura i gotowanie przed liofilizacją
- szybkie przygotowanie – zabiera mniej niż 10 min
- łatwe w przyrządzeniu – konieczna jedynie gorąca woda i łyżka
- wyprodukowane w Polsce
- Porcja Pojedyncza
- Alergeny gluten, laktoza
- Waga (g) 94
- Ilość potrzebnej wody 276 ml
Waga: 94 g; po nawodnieniu: 370 g
Skład: makaron (semolina z pszenicy) 41%, szpinak 28%, cebula, śmietana, ser gorgonzola (ChNP) 5%, migdały 2%, masło, bulion roślinny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty z naturalnych ekstraktów roślinnych i przypraw), sól, czosnek
Alergeny: gluten, laktoza
Sposób przygotowania: Otworzyć torebkę i wyjąć pochłaniacz powietrza. Dodać 276 ml gorącej wody do linii pomocniczej 2. Dokładnie wymieszać, zamknąć i odstawić na 9 min. Po otwarciu ponownie zamieszać.
Wartości odżywcze |
W 100 g |
W porcji |
Wartość energetyczna |
440 kcal/1845 kJ |
413 kcal/1734 kJ |
Tłuszcz |
16 g |
15 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7,9 g |
7,4 g |
Węglowodany |
52 g |
49 g |
W tym cukry |
5,5 g |
5,2 g |
Błonnik |
8,3 g |
7,8 g |
Białko |
18 g |
17 g |
Sól |
1,7 g |
1,6 g |
Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.