
Tradycyjne baskijskie danie Axoa w wersji liofilizowanej
- Darmowa wysyłka od 299 zł
- Darmowy zwrot w 90 dni
Danie (581) Axoa wołowa z papryką z Espelette120 g to pyszny posiłek, który pozwoli nauzupełnienie kalorii po wymagającym dniu na szlaku. Liofilizowana postać sprawia, że jest lekkie iłatwe w transporcie, zaś po nawodnieniu daje ponad 400 g pysznej potrawy pochodzącej zfrancuskiego kraju Basków.
Kuchnia z terenów Francji słusznie kojarzy się z aromatycznością i ziołami. Nie inaczej jest wprzypadku dania Axoa. To tradycyjna potrawa, która w przeszłości podawana była przede wszystkimw dni targowe. Składa się z mięsa, papryki, pomidorów i ziół, a podawana jest z ziemniakami. Voyagerstworzył jej liofilizowaną wersję, która pozwala cieszyć się na szlaku i w podróży niezrównanymsmakiem baskijskiej kuchni.
Porcja o wadze 120 g pozwala na otrzymanie po nawodnieniu 420 g potrawy. Jest to wystarczającailość na solidny obiad po męczącym dniu. Danie ma zbalansowany smak i jest pełne ziół i przypraw.Zastosowano tu nie tylko doskonale znane zioła prowansalskie, ale takżeostrą paprykę z Espelette.Posiada ona znak chronionego pochodzenia geograficznego produktów rolnych i w kuchni baskijskiejzastępuje czarny pieprz. Nadaje ona daniu charakterystyczny, pikantny posmak.
Jak każde danie liofilizowane, także Axoa wołowa jest łatwa i szybka w przyrządzeniu. Potrzeba doniej jedynie 300 ml wody oraz łyżki. Wystarczy zalać danie bezpośrednio w opakowaniu, porządniewymieszać i po 5 min pyszny obiad jest gotowy.
- tradycyjne danie kuchni baskijskiej
- przyprawiane uprawianą we Francji ostrą papryką Espelette
- zawiera pochodzącą z Francji suszoną wołowinę
- aromatyczne,pełne przypraw i ziół
- porcja na solidny obiad dla jednej osoby
- po nawodnieniu potrawa waży 420 g
- doskonałe jako uzupełnienie kalorii po dniu na szlaku
- liofilizowana postać, łatwa do przyrządzenia
- przygotowanie wymaga jedynie 300 ml gorącej wody
- możliwość przygotowania bezpośrednio w opakowaniu
- niska waga, zaledwie 120 g i pakowność
- opakowanie ze znacznikiem poziomu wody
- Wartość energetyczna 421 kcal/100g
- Porcja pojedyncza powiększona
- Alergeny laktoza, soja
- Waga 120g
- Ilość potrzebnej wody 300ml


Skład: ziemniaki 49%, olej słonecznikowy, suszona na zimno wołowina 12%, pomidory (w proszku i kawałkach) 9%, skrobia, syrop glukozowy, czerwona papryka, cebula, cukier, sól, białko mleczne, czosnek, tymianek 0,2%, papryka Espelette, 0,2%, pieprze, zioła prowansalskie,
Alergeny: laktoza, soja;
Sposób przygotowania: zalać 300 ml wrzącej wody, do znacznika na opakowaniu, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 5 min.
Wartości odżywcze |
Na 100 g |
W opakowaniu |
Wartości energetyczne |
421 kcal/1756 kJ |
505 kcal/2107 kJ |
Tłuszcze |
18 g |
22 g |
W tym nasycone |
3,3 g |
4 g |
Węglowodany |
53 g |
64 g |
W tym cukry |
8,7 g |
10 g |
Białko |
16 g |
19 g |
Błonnik |
7,5 g |
9 g |
sól |
1,9 g |
2,3 g |