DANIE (581) AXOA WOŁOWA Z PAPRYKĄ Z ESPELETTE 120G

Ocena:
0% of 100
Cena 35,62 zł Cena 52,99 zł
W magazynie
sku
0005544200000035
52.99 zł cena katalogowa -33%
28.49 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Tradycyjne baskijskie danie Axoa w wersji liofilizowanej

Więcej
  • Darmowa wysyłka od 359 zł
  • Darmowy zwrot w 100 dni
  • Eko paczka
Dostępność w sklepach:
Jeśli widzisz dostępność towaru w danym sklepie i składasz zamówienie z odbiorem osobistym, nie oznacza to, że zakupy można odebrać od razu. Zamówienia z odbiorem osobistym realizujemy z magazynu głównego w ciągu 1 dnia roboczego. O możliwości odbioru zakupów poinformujemy Cię mailowo.

Danie (581) Axoa wołowa z papryką z Espelette120 g to pyszny posiłek, który pozwoli nauzupełnienie kalorii po wymagającym dniu na szlaku. Liofilizowana postać sprawia, że jest lekkie iłatwe w transporcie, zaś po nawodnieniu daje ponad 400 g pysznej potrawy pochodzącej zfrancuskiego kraju Basków.

Kuchnia z terenów Francji słusznie kojarzy się z aromatycznością i ziołami. Nie inaczej jest wprzypadku dania Axoa. To tradycyjna potrawa, która w przeszłości podawana była przede wszystkimw dni targowe. Składa się z mięsa, papryki, pomidorów i ziół, a podawana jest z ziemniakami. Voyager stworzył jej liofilizowaną wersję, która pozwala cieszyć się na szlaku i w podróży niezrównanymsmakiem baskijskiej kuchni.

Porcja o wadze 120 g pozwala na otrzymanie po nawodnieniu 420 g potrawy. Jest to wystarczającailość na solidny obiad po męczącym dniu. Danie ma zbalansowany smak i jest pełne ziół i przypraw.Zastosowano tu nie tylko doskonale znane zioła prowansalskie, ale takżeostrą paprykę z Espelette.Posiada ona znak chronionego pochodzenia geograficznego produktów rolnych i w kuchni baskijskiejzastępuje czarny pieprz. Nadaje ona daniu charakterystyczny, pikantny posmak.

Jak każde danie liofilizowane, także Axoa wołowa jest łatwa i szybka w przyrządzeniu. Potrzeba doniej jedynie 300 ml wody oraz łyżki. Wystarczy zalać danie bezpośrednio w opakowaniu, porządniewymieszać i po 5 min pyszny obiad jest gotowy.

Cechy produktu
  • tradycyjne danie kuchni baskijskiej
  • przyprawiane uprawianą we Francji ostrą papryką Espelette
  • zawiera pochodzącą z Francji suszoną wołowinę
  • aromatyczne,pełne przypraw i ziół
  • porcja na solidny obiad dla jednej osoby
  • po nawodnieniu potrawa waży 420 g
  • doskonałe jako uzupełnienie kalorii po dniu na szlaku
  • liofilizowana postać, łatwa do przyrządzenia
  • przygotowanie wymaga jedynie 300 ml gorącej wody
  • możliwość przygotowania bezpośrednio w opakowaniu
  • niska waga, zaledwie 120 g i pakowność
  • opakowanie ze znacznikiem poziomu wody
Specyfikacja
  • Wartość energetyczna 421 kcal/100g
  • Porcja pojedyncza powiększona
  • Alergeny laktoza, soja
  • Waga 120g
  • Ilość potrzebnej wody 300ml
NISKA WAGANISKA WAGA
ZNACZNIK POZIOMU WODYZNACZNIK POZIOMU WODY

Skład: ziemniaki 49%, olej słonecznikowy, suszona na zimno wołowina 12%, pomidory (w proszku i kawałkach) 9%, skrobia, syrop glukozowy, czerwona papryka, cebula, cukier, sól, białko mleczne, czosnek, tymianek 0,2%, papryka Espelette, 0,2%, pieprze, zioła prowansalskie,

Alergeny: laktoza, soja;

Sposób przygotowania: zalać 300 ml wrzącej wody, do znacznika na opakowaniu, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 5 min.

Wartości odżywcze

Na 100 g

W opakowaniu

Wartości energetyczne

421 kcal/1756 kJ

505 kcal/2107 kJ

Tłuszcze

18 g

22 g

W tym nasycone

3,3 g

4 g

Węglowodany

53 g

64 g

W tym cukry

8,7 g

10 g

Białko

16 g

19 g

Błonnik

7,5 g

9 g

sól

1,9 g

2,3 g

 

 

Przedstawione opinie o produkcie nie podlegają weryfikacji pod kątem ich pochodzenia od konsumentów, którzy używali produktu lub go nabyli.

Napisz własną recenzję
Dodaj opinię dla produktu:DANIE (581) AXOA WOŁOWA Z PAPRYKĄ Z ESPELETTE 120G
Twoja ocena