Liofilizaty wegetariańskie
Pokaż filtry Ukryj filtry
Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.
Dania liofilizowane, to doskonały sposób na zapewnienie sobie pełnowartościowego posiłku w trudnych warunkach w podróży. Liofilizacja, to proces umożliwiający zmniejszenie danego produktu nawet o 94% względem pierwotnej objętości, dzięki czemu staje się on znacznie lżejszy i zajmuje mniej powierzchni. Posiłki liofilizowane zachowują swoje walory smakowe, a nawet nie tracą kształtu, co w dużym stopniu poprawia estetykę spożywanego dania i pozwala cieszyć się chwilą. Na rynku jest wiele firm produkujących liofilizaty wegetariańskie. Żywność liofilizowana niemieckiej firmy travellunch jest znana na całym świecie ze swojej doskonałej jakości. Najważniejszą misją producenta jest przygotowywanie naturalnych, pełnokalorycznych dań dla każdej grupy odbiorców, w tym liofilizaty bez mięsa. Znaleźć tu można dania śniadaniowe, obiady i przekąski. Każdy z nich przygotowany jest z pełną dbałością i gwarancją bezpieczeństwa bakteriologicznego. Polska marka lyo food, w pierwszym okresie swojego funkcjonowania znana była z produkcji smakowitych owoców do jogurtów, dzisiaj oferuje pełną gamę posiłków liofilizowanych jak również wegetariańskie liofilizaty. Jest to zdobywca wielu nagród za innowacyjność i jakość produktów. Bardzo dbają o estetykę posiłków, a także o wygodę podania. Na rynku dostępne są dwa rodzaje opakowań. Pierwsze ma być wygodne w transporcie i zajmować mało miejsca, drugie umożliwia łatwiejsze przygotowanie potrawy. Ich dumą jest użycie w 100% naturalnych składników, które można przechowywać w hermetycznym opakowaniu nawet przez trzy lata. Lista nazwisk ambasadorów marki jest bardzo długa a w tym Adam Bielecki czy Aleksander Doba. Firma przygotowuje dania wegetariańskiie, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Francuskie liofilizaty voyager, oferujące dania wegetariańskie, które są wynikiem wieloletnich doświadczeń firmy i konsultacji z dietetykami i sportowcami z całego świata, zdobyły uznanie wśród wielu podróżników i sportowców na całym świecie. Firma posiada własną certyfikowaną uprawę ekologiczną, co daje gwarancję najlepszego i zdrowego smaku. Marka trek'n eat nie pozostaje w tyle za konkurencją, proponując swoje liofilizaty. Oferuje klientom dania bez mięsa w porcjach standardowych, powiększonych i podwójnych w zależności od charakterystyki wyprawy. Ich szeroka gama produktów umożliwia dobranie wysokoenergetycznych, smacznych dań odpowiednich dla każdej drogi. Trek'n eat, to liofilizat sławny na całym świecie ze swojej dobrej jakości i ogromnego wyboru dań. Znajdziesz tutaj każdy rodzaj posiłku łącznie z deserami! Wszystkie z wymienionych wyżej firm dbają o najlepszą jakość swoich produktów i wysoką funkcjonalność, umożliwiając zabranie żywności ekspedycyjnej i turystycznej w trudne warunki. Dla tych marek ważna jest ekologia i dbałość o środowisko, stąd ich szeroki wkład w rozwijanie swoich produktów pod kątem przyjazności dla otoczenia. Sposób przyrządzenia liofilizatów jest bardzo prosty. Wystarczy zalać je wodą w odpowiedniej temperaturze do wysokości, którą wskazuje znacznik na opakowaniu i odstawić na podany przez producenta czas. Po takim przygotowaniu są one gotowe do spożycia prosto z opakowania, bez potrzeby szykowania dodatkowych naczyń.