Liofilizaty bezglutenowe
Pokaż filtry Ukryj filtry
Opcje zakupów
- -30%WYPRZEDAŻvoyager
DANIE (530) DORSZ PO PORTUGALSKU Z ZIEMNIAKAMI 110G
Cena 37,04 zł Cena 52,99 zł52.99 zł cena katalogowa -30%29.63 zł najniższa cena
Żywność liofilizowana, to zdobycz ostatniego wieku, bez której ciężko już sobie wyobrazić profesjonalną wyprawę lub po prostu długo planowaną wycieczkę w nowe miejsca. Na szeroką skalę zaczęto stosować liofilizację na zlecenie USA w czasie trwania II Wojny Światowej, kiedy zaistniała potrzeba przetransportowania osocza krwi w miejsca objęte walkami. Na tamte czasy był to proces skomplikowany i bardzo kosztowny, lecz jedyny zapewniający zadowalające efekty. Liofilizacja polega na suszeniu produktów po zamrożeniu przy użyciu niskiego ciśnienia, dzięki temu preparat traci od 70% do 96% masy wody, umożliwiając transport większej ilości pożywienia. Dania liofilizowane mają 6 do 10% pierwotnej objętości, co otwiera przed badaczami i szeroko rozumianymi odkrywcami całkiem nowe możliwości. Nie budzi zdziwienia, że metoda ta zainteresowała astronautów i himalaistów. Lżejsza waga posiłków oznaczała większe ilości przetransportowanego jedzenia, co przekłada się na jeszcze lepszą wydajnością i możliwość przedłużenia badań. Liofilizaty, mają przewagę nad innymi produktami suchymi, ponieważ po zalaniu ich wrzątkiem stają się pełnowartościowym, energetycznym daniem, które dostarcza organizmowi niezbędnych minerałów i składników. Dzięki temu, nawet w bardzo trudnych warunkach, można dostarczyć ciału gorący i pełny obiad w wielu smakach. Wraz z upowszechnieniem metody, posiłki liofilizowane zaczęły być używane przez żeglarzy, alpinistów, żołnierzy, a także na wycieczkach pieszych i rowerowych, dając wszystkim chętnym, możliwość przeżywania intensywniejszej przygody. W tej kategorii znajdziesz pełnowartościowe i różnorodne liofilizaty bezglutenowe marki travellunch, trek'n eat, lyo food i liofilizaty voyager. Każda z tych firm oferuje szeroki wybór posiłków dostosowanych do preferencji smakowych i potrzebnych wartości kalorycznych. Dodatkowym udogodnieniem są porcje pakowane pojedynczo lub podwójnie, w zależności od ilości uczestników lub apetytu. Liofilzaty bez glutenu, to doskonałe pożywienie dla osób cierpiących na celiakię, ale również dla każdego, kto chce by dostarczane posiłki służyły jak najlepiej jego organizmowi. Współcześnie wiemy, że każdy człowiek potrzebuje innego rodzaju „napędu”, dlatego ważne jest, żeby zapewnić sobie ten właściwy. Produkty bezglutenowe podane jako liofilizat zapewniają pełnowartościowy obiad osobom dla, których ważna jest dieta bezglutenowa, tym samym zwiększają możliwości organizmu i dają „paliwo” do coraz to nowszych osiągnięć. Przygotowanie żywności liofilizowanej bez glutenu jest wyjątkowo łatwe. Wystarczy zalać opakowanie gorącą wodą i odczekać około 10 minut. Kaloryczność posiłków można dobrać według własnych preferencji. Wybierając produkty bez glutenu masz pewność, że dostarczysz organizmowi najlepszych składników, które zostaną przetworzone na czystą energię potrzebną do osiągnięcia celu. Jedzenie bezglutenowe, oferowane w powyższej kategorii, będzie doskonałym wyborem dla osób, które cenią sobie jakość i smak dostarczanego pożywienia.