Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług oraz działań marketingowych - zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. W toku przeglądania naszego portalu możemy gromadzić informacje pochodzące z twojego komputera (tzw. Profilowanie). Szczegółowe informacje, w tym o prawie sprzeciwu znajdziesz w Polityce Prywatności
Żegnamy lato. Namioty, maty, sandały, meble -40%
Kod ważny jeszcze przez
d
h
min
sek
Koszyk:

DANIE (417) FARFALLE W SOSIE SZPIN-SER 94G

Nasza cena 26,91 zł Stara cena: 29,90 zł
Oszczędzasz 10%
Cena za kg: 286,28 zł

Danie liofilizowane wysokiej jakości

Więcej
  • Darmowa wysyłka od 300,00 zł
  • 90 dni na zwrot
Dostępność w sklepach:
Sklep internetowy
ul. Polaka 18 Wrocław
ul. Bogusławskiego 45 Wrocław

Farfalle to nic innego jak słynne, makaronowe kokardki zatopione tym razem w kremowym sosie szpinakowo – serowym. Doskonała propozycja dla wegetarian, która od pierwszego kęsa na stałe zagości w ich wyprawowej kuchni. To najwyższej jakości danie liofilizowane marki LYO FOOD gwarantuje dopasowany do aktywnych działań poziom kaloryczności, odpowiedni bilans składników odżywczych oraz pożądane walory smakowe. Jest przy tym niezwykle proste i szybkie do przygotowania – wystarczy zalać je gorącą wodą i już po kilku chwilach delektować się ciepłym posiłkiem. 

Właściwości

Zalety liofilizatów LYOFood:

  • przygotowane z naturalnych składników
  • bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku
  • doskonałe walory smakowe – zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z plantacji LYO
  • estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
  • fantastyczna wartość odżywcza i kaloryczność dostosowana do zapotrzebowania outdoorowo aktywnych osób
  • niska waga i kompaktowe opakowanie, nie zajmujące wiele miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
  • długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, 98% usunięcie wody eliminujące rozwój bakterii, grzybów i pleśni oraz opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
  • wysoki standard bezpieczeństwa - poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji

Technologie

  • Wartość energetyczna 399 kcal
  • Porcja pojedyncza powiększona
  • Uczulenia bez jajek, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
  • Alergeny gluten, laktoza
  • Waga netto: 94 g
    po uwodnieniu: 370 g
  • Przydatność do spożycia 3 lata od daty produkcji
POLSKA MARKA POLSKA MARKA
DANIE WEGETARIAŃSKIE DANIE WEGETARIAŃSKIE
PORCJA POWIĘKSZONA PORCJA POWIĘKSZONA
ZNACZNIK POZIOMU WODY ZNACZNIK POZIOMU WODY

Sposób przygotowania: Otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.

Składniki: szpinak 42%, makaron (semolina z pszenicy), cebula, śmietana, ser Gorgonzola 2%, migdały, sól, czosnek, masło

Danie zawiera gluten i laktozę

Wartości odżywczena 100 gna porcję 94 g (370 g po uwodnieniu)
Tłuszcze: 14,40 g 13,54 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,60 g 8,08 g
Węglowodany: 53,80 g 50,57 g 
- w tym cukry 8,30 g 7,80 g
Białko: 15,90 g 14,95 g
Błonnik: 7,80 g 7,33 g
Sól: 1,57 g 1,48 g
Wartość energetyczna 1780 kJ/424 kcal 1673 kJ/399 kcal
Filmy dotyczące produktu

Dodaj opinię dla produktu:
DANIE (417) FARFALLE W SOSIE SZPIN-SER 94G