DANIE (417) FARFALLE W SOSIE SZPIN-SER 94G

Ocena:
80% of 100
Cena 23,09 zł Cena 29,99 zł
Brak w magazynie
sku
0001484800000035
Oszczędzasz 23%
Cena za kg: 245,64 zł

Danie liofilizowane wysokiej jakości

Cena katalogowa produktu uległa obniżeniu w związku z wejściem w życie tzw. tarczy antyinflacyjnej i wprowadzeniem 0% VAT na ten produkt

Więcej
Wybrany produkt jest NIEDOSTĘPNY

Jeśli chcesz otrzymać powiadomienie, gdy tylko produkt pojawi się w sklepie, zostaw swój adres e-mail.

Administratorem przekazywanych danych osobowych jest Skalnik sp. z o.o., ul. Długosza 59-75, 51-162 Wrocław, KRS: 0000344563 Podawane dane osobowe, w braku odmiennej zgody, przetwarzane będą celem realizacji powiadomienia o dostępności towaru.

  • Darmowa wysyłka od 299 zł
  • Darmowy zwrot w 90 dni
Dostępność w sklepach:
Aby sprawdzić dostępność w sklepach stacjonarnych, wybierz najpierw kolor i rozmiar dla tego produktu.
Jeśli widzisz dostępność towaru w danym sklepie i składasz zamówienie z odbiorem osobistym, nie oznacza to, że zakupy można odebrać od razu. Zamówienia z odbiorem osobistym realizujemy z magazynu głównego w ciągu 1 dnia roboczego. O możliwości odbioru zakupów poinformujemy Cię mailowo.

Farfalle to nic innego jak słynne, makaronowe kokardki zatopione tym razem w kremowym sosie szpinakowo – serowym. Doskonała propozycja dla wegetarian, która od pierwszego kęsa na stałe zagości w ich wyprawowej kuchni. To najwyższej jakości danie liofilizowane marki LYO FOOD gwarantuje dopasowany do aktywnych działań poziom kaloryczności, odpowiedni bilans składników odżywczych oraz pożądane walory smakowe. Jest przy tym niezwykle proste i szybkie do przygotowania – wystarczy zalać je gorącą wodą i już po kilku chwilach delektować się ciepłym posiłkiem. 

Właściwości

Zalety liofilizatów LYOFood:

  • przygotowane z naturalnych składników
  • bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku
  • doskonałe walory smakowe – zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z plantacji LYO
  • estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
  • fantastyczna wartość odżywcza i kaloryczność dostosowana do zapotrzebowania outdoorowo aktywnych osób
  • niska waga i kompaktowe opakowanie, nie zajmujące wiele miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
  • długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, 98% usunięcie wody eliminujące rozwój bakterii, grzybów i pleśni oraz opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
  • wysoki standard bezpieczeństwa - poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji
Technologie
  • Wartość energetyczna 399 kcal
  • Porcja pojedyncza powiększona
  • Uczulenia bez jajek, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
  • Alergeny gluten, laktoza
  • Waga netto: 94 g
    po uwodnieniu: 370 g
POLSKA MARKAPOLSKA MARKA
DANIE WEGETARIAŃSKIEDANIE WEGETARIAŃSKIE
PORCJA POWIĘKSZONAPORCJA POWIĘKSZONA
ZNACZNIK POZIOMU WODYZNACZNIK POZIOMU WODY

Sposób przygotowania: Otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.

Składniki: szpinak 42%, makaron (semolina z pszenicy), cebula, śmietana, ser Gorgonzola 2%, migdały, sól, czosnek, masło

Danie zawiera gluten i laktozę

Wartości odżywczena 100 gna porcję 94 g (370 g po uwodnieniu)
Tłuszcze: 14,40 g 13,54 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,60 g 8,08 g
Węglowodany: 53,80 g 50,57 g 
- w tym cukry 8,30 g 7,80 g
Białko: 15,90 g 14,95 g
Błonnik: 7,80 g 7,33 g
Sól: 1,57 g 1,48 g
Wartość energetyczna 1780 kJ/424 kcal 1673 kJ/399 kcal
Filmy dotyczące produktu

Napisz własną recenzję
Dodaj opinię dla produktu:DANIE (417) FARFALLE W SOSIE SZPIN-SER 94G
Twoja ocena